Contextuele gedragstherapie

Contextuele gedragstherapie kijkt naar het bredere plaatje: de relaties, de omgeving en de persoonlijke geschiedenis van het individu. Bij Runkst(h)erapie werkt Christiaan vanuit (procesgerichte) Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en Process-Based Behavior Therapy (PBBT®), beide behorend tot de 3e en 4e generatie contextuele gedragstherapie. 
Voornamelijk PBBT® is een cutting edge therapievorm voor alle vormen van psychisch lijden, waarmee diepgewortelde zelfovertuigingen en overtuigingen over anderen fundamenteel kunnen worden veranderd.
Dit is een scherpe en vooral menselijke manier om naar mensen en hun gedrag te kijken. 
Om tot die gedragsverandering te komen, is een diepgaande verbinding met de therapeut essentieel. Dit is een proces dat tijd en persoonlijke inzet vraagt. 

Relatie-, gezins- en systeempsychotherapie

Relatie-, gezins- en systeempsychotherapie is een benadering binnen de psychotherapie die zich specifiek richt op het begrijpen en verbeteren van interacties en dynamieken tussen individuen binnen hun relationele context, gezinssfeer, of breder systeem. In deze vorm van therapie worden moeilijkheden waarmee individuen worstelen niet geïsoleerd gezien, maar eerder begrepen in de context waarin ze zijn ontstaan, inclusief de invloed van overgedragen patronen en dynamieken over generaties heen. De therapie legt de nadruk op het creëren van een ondersteunende omgeving waarin dialoog terug mogelijk is en waar de balans tussen geven en ontvangen opnieuw in beweging kan komen.

Iedereen die beïnvloed wordt door het therapieproces krijgt in deze benadering aandacht, daarom kan contextuele therapie zowel individueel als relatiegericht verlopen. Het gezin en/of andere mensen uit de context van het individu kunnen in de loop van het therapieproces betrokken worden.

Verslavingszorg

Samen hebben Noortje en Christiaan meer dan 20 jaar ervaring in de verslavingszorg. De geboden ondersteuning is niet alleen gebaseerd op bovenstaande therapeutische stromingen, maar ook op persoonlijke, doorleefde ervaring. Dit leidt tot een uniek aanbod waarbij de focus niet alleen ligt op de persoon met de verslaving, maar ook op de impact van de verslaving op hun naasten.

In 2025 bieden we groepstrajecten aan voor mensen uit de omgeving van iemand met een verslaving. Tot die tijd is het al mogelijk om je individueel aan te melden.