Ik ben Djeffie, een vrolijke Australische herder. Zodra de deur opengaat, sta ik klaar om je meteen op je gemak te laten voelen. Soms kom ik wat enthousiast over en sta ik in de weg bij het binnenkomen, maar dat is gewoon omdat ik zo blij ben om je weer te zien. Ik zit graag bij je en geniet van aandacht en knuffels, maar na een tijdje trek ik me terug uit de therapieruimte om mijn eigen ding te doen, zoals mijn beren kapot bijten of op de buren blaffen.
Voor mij staat groei centraal. Ik wil mensen beter begrijpen en hen helpen inzichten te verkrijgen die hen in staat stellen om verandering teweeg te brengen in hun leven. Veiligheid en vertrouwen zijn daarbij essentieel. Ik geloof dat wanneer mensen zich op hun gemak voelen, ze zich meer openstellen en diepere inzichten kunnen bereiken.
Ik hecht veel waarde aan ieders recht om als mens gehoord en begrepen te worden. Bij Runkst(h)erapie geef ik iedereen die door het hulpverleningsproces wordt beïnvloed een stem en betrek dan ook graag naasten in de therapie, of dat nu fysiek is of niet. Het is mijn missie om mensen te helpen hun relaties te verbeteren en hun welzijn te vergroten door ruimte te maken voor het verhaal achter het verhaal. Op deze manier streef ik ernaar om verder te gaan dan de oppervlakkige problemen en samen de dieperliggende dynamieken en patronen te begrijpen. Momenteel volg ik het postgraduaat relatie-, gezins- en systeempsychotherapie, waarin ik mijn kennis en inzichten verder verdiep.
Sinds 2017 werk ik als zelfstandige klinisch seksuoloog en heb ik bijna tien jaar ervaring in een organisatie gericht op mensen met een chronische en/of langdurige psychische kwetsbaarheid. Ik heb een bijzondere ervaring met het complexe domein van verslaving, zowel op individueel niveau als binnen relaties en gezinnen.
In sessies ben ik graag rechtdoorzee, met humor én onderbouwd door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Geen quick fixes of fancy psychologische praat, maar écht mens-tot-mens contact.
Ik ben heel dankbaar dat ik van mijn nieuwsgierigheid mijn werk heb kunnen maken. Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen om meer vrijheid in hun leven te ervaren, precies op de manier die bij hun past. Ondertussen blijf ik mezelf uitdagen met een postgraduaat in contextuele gedragstherapie en start ik in april 2025 met een opleiding in Process-Based Behavior Therapy (PBBT®), zodat mijn werk niet alleen warm en menselijk, maar ook efficiënt en wetenschappelijk blijft.
Naast mijn werk bij Runkst(h)erapie ben ik ook in dienst bij een organisatie die zich richt op mensen met “complexe en chronische psychische uitdagingen”.
Kwalitatieve hulpverlening staat voor mij steeds centraal. Zo heb ik o.a. het project Auti-Connect opgestart, waarmee ik een transparant netwerk van professionals vorm voor mensen op het autismespectrum met bijkomende psychische hulpvragen. In het verlengde daarvan geef ik ook vormingen en supervisie over de link tussen autisme en verslaving, alsook supervisie in Acceptance & Commitment Therapy (ACT).